Mome Pratitelju – bl. Augustinu Kažotiću!


Sveče, oče, biskupe i uzore svih Hrvata! Blaženi Augustine Kažotiću kog' molim, pored Oca Dominika da i ti mi budeš tata.

Da me vodiš i zla oslobodiš Pred Bogom spomeneš kao da za svoju moliš Opravdaš moje slabosti jer me k'o dijete voliš

Trebam tvoj zagovor i usmjerenje Tvojim duhom raskrinkam krivo uvjerenje Istinom vođena ne izgubim povjerenje.

Daj da budem lipa pod čijom ćeš krošnjom činiti svoja čudesa Da te na zemlji i dalje slavimo Kao što to sada čine nebesa.

I Izvor vode nek' budem u čijem vrelu se ogleda baš tvoj Zagovor Glasnik kojem je Tišina oružje i najglasniji Govor Koji molitvom žubori dok žednima o Vodi zbori...

Riječi mi svoje daj, snažne i lake, da pokrenemo skupa i slabe i jake... Prosvjetiteljstva tvoga neka budem desna ruka Da nikom Nauk ne bude teret ili muka.

Da se usudim kao ti, svakom biti – sve Svakom utjeha, svakom obilje! Da se zalutali vrate pod okrilje Majke Crkve!

Da različitosti pomirujem, patnju u svijetu smirujem Vratim čovjeka Cjelovitom njegovom biću Poučim da se ne živi samo o iću i piću.

Da mu otkrijem da mu tijelo nosi duša koja ga brani I da se ona samo Tijelom hrani Da valja blagovat i klanjat se Toj nebeskoj Mani!

Da svakom prenesem vjeru u Isusa Krista Život Evanđelja koje u mom životu blista; mišlju, riječju i djelom Ponosno obučena dominikanskim odijelom...

Oko vrata mi je Ona koja otvara sva vrata Gospa od Krunice Majka naša - Kraljica Hrvata!

Krštena u kapeli bl. Augustina Kažotića, nakon 50 godina, pod tim imenom - Nova priča... Od kapelice do crkve koja tvoje ime, Blaženiče, nosi Kako ne bit' dijete Bratstva, što se imenom Kažotić ponosi!

Zato je ovo Hod... Hod djeteta Majke nad majkama! Od kipa do kipa bl. A. Kažotića!

16 views0 comments

Recent Posts

See All