Slika blaženog Augustina Kažotića

Na nedjelju, 10. lipnja 2018., posebno je bilo svečano na svetoj misi u 11h kod nas na Peščenici. Nakon višemjesečne pripreme i izrade, u župu nam je kao dar stigla nova slika (ulje na platnu) našeg blaženog Augustina Kažotića. Sliku je s puno ljubavi naslikala akademska slikarica i restauratorica Alma Orlić kao dar našem dominikanskom laičkom bratstvu koje djeluje u župi.

Već sama uvodna pjesma o našem Blaženiku dala je ugođaj slavlja njemu u čast, a na kraju svete mise fra Marko je u divnom obredu blagoslovio ovo djelo (120x80cm) za koje se nadamo da će nas zauvijek podsjećati na koji smo sveti poziv kao trećoreci pozvani. Sve nam je to samo potvrdila i završna pjesma Divne l' nade.

Gospođi Orlić smo poklonili blagoslovljenu košaru sa cvijećem, no ona nam je izjavila da bi joj bila velika želja da to cvijeće dobije naša Gospa od Kamenitih vrata.

I tako je na 331. godišnjicu, kada je davne 1687.g. Hrvatski sabor proglasio svetog Josipa kao zaštitnika domovine nam Hrvatske, blaženi Augustin Kažotić poslao cvijeće Gospi svoga grada u kojemu je bio biskup.