dr. Neda Aberle

OPL

Ime mi je Neda Aberle, a rođena sam u Slavonskom Brodu 1948. godine. Udata sam, majka dvoje djece. Po zanimanju sam liječnica, trenutno u mirovini. Cijeli svoj radni vijek posvetila sam brizi za djecu kao liječnik pedijatar, a osim toga bila sam zaposlena kao predavač na medicinskom fakultetu u Osijeku. Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu nositelj sam kolegija "Pastoralni rad sa žrtvama nasilja" budući da je upravo briga za zanemarivanu i zlostavljanju djecu jedno od područja mojeg najvećeg interesa. Smatram da kao vjernici katolici imamo pravo i obavezu djelovati u društvu promičući socijalni nauk Crkve te boriti se za one u koji su najugroženiji, a to djeca sigurno jesu. Moramo biti glas onih koji se ne mogu boriti za sebe, glas nepravedno progonjenih, nerođenih, bolesnih, zapostavljenih, zaboravljenih... Upravo zbog toga sam se našla u dominikanskoj karizmi koja je oduvijek bila moj životni poziv, čak i prije nego sam je upoznala. 

Krešimir Kušlan

OPL

Zovem se Krešimir Kušlan i rođen sam 1954. godine u Zagrebu. Po zanimanju sam strojarski tehničar, oženjen, otac dvaju odraslih sinova. Aktivan sam u župi bl. Augustina Kažotića od njenog osnutka i to kroz sportsku sekciju te pjevanje u župnom zboru Osvit te sv. Dominik. Redovito ministriram na večernjim misama te sudjelujem u liturgijskom čitanju Svetog Pisma. Želeći produbiti vezu s dominikanskim redom, ali i duhovno rasti obdržavajući zavjete dominikanskih laika, odlučio sam stupiti u bratstvo od njegovog osnutka. Iako angažman kroz bratstvo nije lagan te ima svojih uspona i padova, kroz njega sam upoznao ljepotu zajedništva koje nam bratstvo pruža, ali i vrijednost studija kao nezaobilaznog dijela naše dominikanske karizme.

Goran Vjekoslav Rački

OPL

Moje ime je  Goran Rački  Rođen sam u Zagrebu 1971. godine. Završio sam srednju ugostiteljsku turističku školu za pomoćnog radnika u kuhinji  a zbog  neodgovornih ljudi završio sam u obiteljskoj osobnoj mirovini. Član sam zajednice "Vjera i svjetlo" od 1993 . godine, a u Dominikansko laičko bratstvo bl. Augustina Kažotića primljen sam 11.10.2014.godine. Jedan poseban interes u mome životu zauzima hagioterapija te sam ovlašteni hagio asistent. Sudjelovanje u laičkom bratstvu mi jako puno znači u životu jer sam ondje stekao nove prijatelje, ali i produbio svoju vjeru. Časoslov sam molio dugi niz godina prije pristupanja  laičkom bratstvu, ali molitva časoslova u zajedništvu s braćom nešto je stvarno posebno. Osnivač sam besplatne knjižare našeg bratstva kroz koju prikupljamo novac za potrebe župnog Caritasa. Nadam se da ću, uz Božju pomoć, položiti vječne zavjete kao posvećeni laik u dominikanskom redu.

Valentina Ana Buhin

OPL

Rođena sam 1965. godine u Zagrebu te sam članica dominikanskog bratstva zajedno sa kćeri Marijom te zetom Eugenom. Nakon dugog perioda odvojenosti od Boga, doživjela sam ponovno rođenje, krštenje Duhom Svetim. Zahvalna Gospodinu koji me pozvao na jedini pravi put, odlučila sam Mu posvetiti svoj život u potpunosti. Nisam dugo čekala na ispunjenje tog nauma jer, saznavši da se osniva laičko bratstvo bl. Augustina Kažotića, odlučila sam pristupiti novicijatu. Uz Božju pomoć vjerujem da ću položiti i doživotne zavjete. Želim da mi jedina briga bude ljubiti Boga i Njemu se svidjeti. Sa zahvalnošću prihvaćam sve nevolje jer znam da će proći oštra zima i doći vječno proljeće, onoliko bogatije koliko su jače bile oluje.

Zdenko Ante Galić

OPL

Ime mi je Zdenko Galić, a rođen sam 1971. godine u Mostaru. U dominikanskom laičkom bratstvu bl. Augustina Kažotića sam od njegovog osnutka. Kako živim u Mostaru, nisam u mogućnosti fizički prisustvovati susretima bratstva, ali se redovito spajam na susrete preko Skypea. Barem jednom godišnje, obično na duhovnim obnovama, dolazim u Zagreb te zajedno s braćom sudjelujem u zajedništvu. U mome kraju nema dominikanaca, no dominikanska karizma me jako privlači te sam sretan da mogu biti dijelom dominikanske obitelji. Oženjen sam, otac dva sina, Hrvoja i Marina. 

Maja Jelinić

OPL

Zovem se Maja Jelinić i rođena sam 24. rujna 1984. godine u Zagrebu. Djetinjstvo sam provela na Pešćenici, u župi bl. Augustina Kažotića od njenog osnutka gdje sam i primila sve sakramente. Po zanimanju sam liječnica. Još od osnovne škole sam aktivna u župi, prvenstveno kao članica i voditeljica zbora Osvit, te kao voditeljica muške klape Furešti koja djeluje pri našoj župi već dugi niz godina. U laičko bratstvo sam se uključila od njegovog osnutka želeći nadograditi svoju vjeru i dosadašnje iskustvo Boga svakodnevnim vršenjem dužnosti koje dolaze s pripadnošću dominikanskoj obitelji. Nadam se da ću uspjeti uz Božju pomoć i zagovor bl. Augustina Kažotića revno služiti u Božjem vinogradu kroz svoje obiteljske odnose, posao te aktivnost u zajednici kojoj pripadam.

Darko Jelinić

OPL - član Vijeća / prior bratstva

Zovem se Darko Jelinić i rođen sam 1982. godine u Slavonskom Brodu. Ondje sam završio franjevačku klasičnu gimnaziju nakon koje sam došao u Zagreb na studij. Po zanimanju sam diplomirani ekonomist. Odrastao sam u pobožnoj obitelji, a poseban pečat mome vjerskom odgoju dala je pokojna baka. Dolaskom u Zagreb moram priznati da sam se udaljio od Crkve. Sakramentalnom životu sam se vratio prije pet godina upoznavši svoju suprugu Maju, koja je također u našem laičkom bratstvu. Obnašam dužnost priora bratstva od sredine 2017. godine. Ako sam nešto naučio u četiri godine koliko sam u bratstvu to je da se samo davanjem i osobnim angažmanom može produbljivati povezanost s dominikanskom obitelji. Nadam se uskoro položiti trajne zavjete, uz pomoć našeg nebeskog zaštitnika blaženog Augustina Kažotića.

Laura Katarina Jagodić

OPL - članica Vijeća

Zovem se Laura Katarina Jagodić, rođena sam 07.12.1972.g.  u Solingenu (Njemačka) gdje živim do svoje 10. godine. Krštena sam u Trogiru, prvu svetu Pričest primam u Zlataru, a Krizmu u Loboru; u Zagorju gdje završavam osnovnu školu. U mojoj obitelji Bog i Domovina imaju najveću važnost i vrijednost, a onda me Gospodin 2000.g. doveo na Peščenicu gdje se prvi puta susrećem sa redovništvom uopće. Malo mi je trebalo, ali me onda (nadam se zauvijek) zahvaća duh svetog Dominika, a i blaženog Augustina Kažotića. Osnivanje našega Bratstva i poziv primila sam kao čisti dar od Oca. Uz Njegovu pomoć spremam se za trajne zavjete krajem ove 2018.g.

Davor Augustin Tkalčević

OPL

Zovem se Davor Augustin Tkačević, a rođen sam 1964. godine u Čretu kao šesto dijete u obitelji. Prve spoznaje o Bogu dobio sam od svojih roditelja kroz molitvu i odlaske na svetu misu. Po zanimanju sam pekar. U laičko bratstvo sam pristupio želeći produbiti svoju vjeru kroz studij, ali i redovnu molitvu časoslova koja mi osobno jako puno znači. Zbog svoga posla često radim noćne smjene pa mi je teško sudjelovati na svim aktivnostima bratstva, no kroz molitvu uvijek nastojim biti dijelom zajedništva, pogotovo onda kada sam u tomu fizički spriječen. 

Dragica Mlinar

OPL

Zovem se Dragica Mlinar i u dominikanskom laičkom bratstvu sam od njegovog osnutka. Osim u bratstvu, aktivna sam i u zajednici "Djelo" te sam jedna od redovitih predmoliteljica krunice prije večernjih svetih misa. Zbog zdravlja i godina često nisam u mogućnosti prisustvovati susretima bratstva, no redovito molim za nakane bratstva kao i za sve njegove članove. Nadam se položiti trajne zavjete krajem 2018. godine.

Please reload